[Read] ➼ Seyogia ➹ Amal Hamsan – Marjoriejane.co.uk


Seyogia quotes Seyogia , litcharts Seyogia , symbolism Seyogia , summary shmoop Seyogia , Seyogia 1e299ca9 Seyogia Sebuah Novel Tulisan Amal Hamsan Terbitan Lejen Press Amal Hamsan Sebelum Ini Menulis Antologi Heroin Dan Juga Dabel Date, Kedua Duanya Juga Terbitan Lejen Press.DescriptionPertemuan Mereka Berdua, Jard Dan Laila, Tidak Berdiri Atas Dasar Kebetulan Rasa Yang Sama Terselit Antara Mereka Berdua Dengan Seorang Lagi Manusia, Azzad, Berlainan Walau Permulaannya Sama, Namun Hujungnya Jelas Tiada Persamaan.Cinta Antara Mereka Tidak Pernah Bertemu Muka Cinta Antara Mereka Terus Terusan Membuta Cinta Antara Mereka Hanya Mengait Rasa Derita.


10 thoughts on “Seyogia

  1. says:

    Entah ubat apa yang ditelan, semalam dan hari ni saja dah 3 buah buku yang dibaca Kagum sekejap dengan diri sendiri PSeyogia ni dicapai dari rak buku sebab ternampak Mai punya status Amboi, nampak sangat berdukacitanya DSeyogia ni dah lama dibeli Tapi tangguh membaca sebab dah TERbaca spoiler pada beberapa review di GR Jadi, sebab dah tahu hampir keseluruhan isi penting tak adalah TERmenangis, kesahnya Dan, mungkin sebab jalan cerita Seyogia ni terlalu sedih, jadinya sedih itu kau dah t Entah ubat apa yang ditelan, semalam dan hari ni saja dah 3 buah buku yang dibaca Kagum sekejap dengan diri sendiri PSeyogia ni dicapai dari rak buku sebab ternampak Mai punya status Amboi, nampak sangat berdukacitanya DSeyogia ni dah lama dibeli Tapi tangguh membaca sebab dah TERbaca spoiler pada beberapa review di GR Jadi, sebab dah tahu hampir keseluruhan isi penting tak adalah TERmenangis, kesahnya Dan, mungkin sebab jalan cerita Seyogia ni terlalu sedih, jadinya sedih itu kau dah tak rasa Eh, betul tak ayat ni Hahaha.Thumbs up untuk Amal Hamsan Serius Nama dia sedap dan cool, ni fikiran sendiri sebab tak pernah lagi jumpa beliau Bahasa dia mudah, jadi membaca pun laju macam keretapi tak jumpa stesen Dan mungkin lepas ni nak cuba Heroin pula Seyogia ni macam kau tonton cerita horror Awalnya berlambak wata...


  2. says:

    Awesome Seyogia dalam kamus bahasa nya maksudnya sepatutnya itu adik saya encik Irfan yang cakap taktau pulak budak ni ada bakat kesasteraan begini Buku ini ajar tentang hidup , tentang keluarga , tentang hubungan sesama manusia Hubungan Jard dengan abangnya boleh buat aku cemburu sendiri dan juga menangis sepi bila baca akhirnya Rentetan kisahnya bercampur ada kisah ulang tayang juga kisah pada masa itu , tersusun dengan elok Suka Endingnya juga aku suka.Suka dan suka Spe Awesome Seyogia dalam kamus bahasa nya maksudnya sepatutnya itu adik saya encik Irfan yang cakap taktau pulak budak ni ada bakat kesasteraan begini Buku ini ajar tentang hidup , tentang keluarga , tentang hubungan sesama manusia Hubungan Jard dengan abangnya boleh buat aku c...


  3. says:

    Ramai yang kata buku ni bisa buat aku menangis Aku tak nangis Mungkin kerana aku sudah dewasa dan melalui pebagai cerita Tulisan ini kemas, pandai memainkan jiwa Mungkin tak cukup matang dan ada plot yg be...


  4. says:

    Being alone never felt right Sometimes it felt good, but it never felt right Kata kata sedih membentuk ayat ayat sedih membina sebuah cerita sedih yang suku terakhirnya hamba baca di negeri sedih yang hamba tidak pernah pergi dengan kawan bernama air mata yang hamba jarang jarang jumpa.Jika suatu hari nanti hamba mahu menangis untuk perkara perkara yang hamba tidak tahu, tak pernah alami atau semata mata belum masanya untuk semua itu terjadi dan hamba sedari, hamba akan mengingati Seyogia.SBeing alone never felt right Sometimes it felt good, but it never felt right Kata kata sedih membentuk ayat ayat sedih membina sebuah cerita sedih yang suku terakhirnya hamba baca di negeri sedih yang hamba tidak pernah pergi dengan kawan bernama air mata yang hamba jarang jarang jumpa.Jika suatu hari nanti hamba mahu menangis untuk perkara perkara yang hamba tidak tahu, tak pernah alami atau semata mata belum masanya untuk semua itu terjadi dan hamba sedari, hamba akan mengingati Seyogia.Seyogia juga dan Soredemo, Ikite Yuku membuat hamba mula mempercayai bahawa memang ada istimewa yang berbeza tentang hubungan abang dan adik perempuan Seperti Jazreen dan Jazman Tapi, iyalah, Juliza pun punya Jamal, Jamree dan Jolaihe Biarpun yang pertama itu punya kebolehan spacin...


  5. says:

    Amal hamsan memang suka bercerita tentang kematian, tapi kali ni she went overdrive A bit over the top on the death department, but i m not complaining Coincidences yang sedikit lagi mahu terbabas ke alam fantasi buat aku sedikit rengsa Tekankan pada perkataan sedikit Ya, air mat...


  6. says:

    Kenapa aku baca buku ini..


  7. says:

    bagi aku agak merepek dan unrealistic for certain scene kisah Jard dan Azzad misalnya seolah olah watak Azzad tu hanyalah fantasi Ye, aku sedar ini buku fiction tapi aku sumpah tak boleh terima bila ada lelaki yang macam ni Baik, boleh terima Jard tu, tunggu lama macam tu walaupun dah kena tolak banyak kali and bila penulis gambarkan Azzad tu seorang yang charming, yang menjadi idaman perempuan lain kat sekolah, dan it turns out Azzad tu boleh pulak tersangkut kat perempuan macam Jard tu y bagi aku agak merepek dan unrealistic for certain scene kisah Jard dan Azzad misalnya seolah olah watak Azzad tu hanyalah fantasi Ye, aku sedar ini buku fiction tapi aku sumpah tak boleh terima bila ada lelaki yang macam ni Baik, boleh terima Jard tu, tunggu lama macam tu walaupun dah kena tolak banyak kali and bila penulis gambarkan Azzad tu seorang yang charming, yang menjadi idaman perempuan lain kat sekolah, dan it turns out Azzad tu boleh pulak tersangkut kat perempuan macam Jard tu yup, aku tak boleh terima Ah, aku benci bila ada novel yang beri aku harapan tinggi macam ni kat lelaki Paling aku tak boleh terima scene Laila and Jard it turns out tu kawan Azzad pulak dah what a coincidence, right boleh pulak dia jumpa Jard tu kat Pulau Perhentian semua And sangat lah cliche bila kawan dia tu ada cancer otak la pulak kan.Tapi kisah hidup Jard dengan abang dia san...


  8. says:

    Dari bab awal hingga ke pertengahan, beberapa imbas semula, terasa agak kureng Tapi menjelang ke pembacaan pada bahagian penghujung, ia jadi mengesankan.Oh ya, kaver dia tak lawa.


  9. says:

    Aku jarang baca novel tapi bila kakak aku cakap Seyogia ni memang novel yang bagus, aku ambil keputusan untuk baca Aku percaya kakak aku Bila dia kata novel tu bagus, novel tu memang bagus.Seperti mana aku percaya kat kakak aku, seperti itu juga watak utama novel ini, Jard percaya dan sayang pada satu satunya abang dan adik beradik yang dia ada Hidup di dalam sebuah keluarga yang agak kucar kacir dan sentiasa tegang, aku dapat bayangkan dan rasakan apa yang Jard lalui.Dengan tema kekeluargaan Aku jarang baca novel tapi bila kakak aku cakap Seyogia ni memang novel yang bagus, aku ambil keputusan untuk baca Aku percaya kakak aku Bila dia kata novel tu bagus, novel tu memang bagus.Seperti mana aku percaya kat kakak aku, seperti itu juga watak utama novel ini, Jard percaya dan sayang ...


  10. says:

    Aku suka watak rebel dalam cerita2 yg amal hamsan tulis selalu ada sesuatu yg menarik ttg mereka mungkin itu juga penyebab kenapa azzad tertarik pada jard aku suka watak jard dia tak sombong tapi dia sunyi dan dia suka dgn dirinya yg sunyi dan pengalaman dari mak ayahnya membuatkannya tak mudah percaya dgn org lain tapi jard tak menipu diri sendiri bila dia rasa hati dia senang akan kehadiran seseorang, cepat atau lambat dia akan terima yg paling aku suka dalam cerita ni, tentang kasih Aku suka watak rebel dalam cerita2 yg amal hamsan tulis selalu ada sesuatu yg menarik ttg mereka mungkin itu juga penyebab kenapa azzad tertarik pada jard aku suka...


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *